Varför du aldrig bör sälja dina aktier

AfOtto

Varför du aldrig bör sälja dina aktier

De flesta experterna inom aktieinvesteringar kommer att tala om för dig att det är mer fördelaktigt om du inte säljer dina aktier under flera års tid. Detta kallas för långsiktsinvesteringar, och man brukar räkna 5+ år som långsiktigt. Medan vissa säljer sina aktier efter dessa fem år finns det andra som behåller sina aktier i årtionden, och till stor del beror det på hur mycket tålamod du har. Varför är det då en god idé att inte sälja för tidigt och hur kan detta gynna dig som aktieinvesterare?

Bolag som växer på lång sikt

Flera faktorer kan leda till att aktier studsar upp och ner i värde på kort sikt. Om du ser en nedåttrend ska du inte få panik och omedelbart sälja, utan ge det lite tid. Även om aktier fluktuerar på kort sikt behöver det nämligen inte vara så på lång sikt.

Om du vet med dig att du har valt en äkta kvalitetsaktie kommer värdet sakta att ta sig uppåt efter varje år som går, så om du då har valt att behålla dina aktier under flera år – om inte mer än ett årtionde – kan du till slut se till så att du verkligen blir belönad för ditt tålamod. Läs mer om långsiktiga investeringar hos Aktieskola och motta bra råd som hjälper dig att lättare komma igång.

Ta dig utanför landsgränserna

Att vänta under en längre tid är inte det enda som kommer att se till så att du tjänar på dina aktieinvesteringar. Du vill också se till så att din aktieportfölj är diversifierad. Vad detta syftar på är att du köper flera olika aktier från bolag som befinner sig inom olika branscher och olika regioner. Du kan till och med köpa aktier från andra länder för ytterligare variation.

Om du har tio till femton olika aktier där ingen är den andra lik slipper du att oroa dig för att det ska bli lika riskabelt att ha aktier. Gör som så många andra och investera långsiktigt med en diversifierad portfölj som du är nöjd med.

Om forfatteren

Otto administrator