Inkontinens? Använd vuxenblöjor för långa flygningar

AfOtto

Inkontinens? Använd vuxenblöjor för långa flygningar

Det är många av oss svenskar som någon gång kommer att lida av inkontinens, men som tur är finns det ett antal lösningar som kan lindra dessa besvär eller i alla fall se till så att inga olyckor sker när du minst anar det. En av de smarta lösningarna är att beställa vuxenblöjor, och dessa är särskilt bra att ha om du exempelvis ska sitta i ett flygplan, på en buss eller i ett tåg under en längre tid. Ta det säkra före det osäkra och välj produkter som kommer att skydda dig och göra vardagen lite lättare.

 

Välj de rätta vuxenblöjorna

 

Olika vuxenblöjor kommer att ha olika nivåer av absorption, med andra ord hur mycket vätska de klarar av att absorbera. Om vi kikar på just Abena-blöjorna använder de sig av M1, M2, L1, L2 och liknande. Bokstäverna i det här systemet syftar på hur stora vuxenblöjorna är medan siffrorna syftar på hur mycket blöjorna klarar av att absorbera. En M2 blöja är därför med andra ord en blöja som har storleken Medium tillsammans med en absorberingsförmåga på 2 av 4.

 

Det finns självfallet andra vuxenblöjor som använder sig av ett lite annorlunda system, men när allt kommer till kritan har alla märken olika absorberingsnivåer, så du bör ser till så att du väljer vuxenblöjorna som blir passande för dig.

 

Mer om inkontinens

 

Inkontinens brukar börja med urinläckage när du skrattar, nyser, hostar eller dylikt, och detta fortsätter sedan att utvecklas till dess att det kommer utan förvarning. För dig som lider av inkontinens kan du ta beslutet att besöka din läkare för att diskutera hur läget ser ut och hur ofta det händer. Din läkare kan då ge råd på olika övningar som du kan utföra eller att du börjar gå på toaletten vid specifika tidpunkter.

 

Dessa lösningar kan fungera under dagen, men blir inte alltid det enklaste att följa under natten, så för att vara på den säkra sidan är det en god idé att satsa på vuxenblöjor nattetid eller när du ska ge dig av på längre resor såsom långa flygningar.

Om forfatteren

Otto administrator