Information om spabad

AfOtto

Information om spabad

Få ut det mesta av din badtunna med våra bästa tips om säkerhet, underhåll och rengöring

 

Hur dyrt är det att driva en spabad?

Driftskostnaderna på ditt spabad kommer att variera beroende på en mängd olika faktorer, inklusive typen av badtunna, storlek och hur mycket du använder den. Det betyder att det är omöjligt att ge en exakt uppskattning av hur mycket du kan förvänta dig att betala.

 

Kom ihåg att det inte bara är den extra energin du kommer att använda; det finns också de löpande kostnaderna för vatten, underhåll och rengöringsprodukter.

 

Återigen, kostnaderna för dessa kommer alla att bero på badkaret, filtreringssystem och de produkter du väljer. Mängden vatten som behövs för att fylla en badtunna kommer att göra skillnad för din vattenräkning, särskilt om du ofta uppdaterar den.

 

Använder ett spabad mycket el?

Om du använder ett medelstort spabad som rymmer cirka fyra personer tre gånger i veckan, skulle du se en ökning med minst 200-300 kr i månaden på din energiräkning från uppvärmningskostnaderna. Men det är en försiktig uppskattning – kostnaderna kan stiga snabbt om badtunnan är dåligt byggd eller om din energiprisplan ökar. Att välja en vedeldad badtunna kommer att eliminera detta problem, eftersom de flesta rinner helt av veden i värmespisen och inte en elektrisk kraftkälla.

 

Hur lång tid tar det att få ett varmt spabad?

Ett medelstor spabad med hårt skal av god kvalitet bör värmas upp med cirka 3-6°C per timme. Större eller dåligt isolerade spabad kan ta längre tid. Uppblåsbara badtunnor har mindre isolering och lågeffektsmotorer, vilket gör att de tar längre tid att värma upp. Vedeldade badkar värms upp ganska snabbt (på cirka tre timmar).

Om forfatteren

Otto administrator