Det är hit gourmetälskaren måste resa

AfOtto

Det är hit gourmetälskaren måste resa

Om du är en matälskare kommer du att älska Europa. Från bagerierna i Paris till skaldjursrestaurangerna i Italien finns det ingen brist på fantastiska ställen där du kan hänge dig åt din passion för allt som är gott.

 

Ett av de bästa sätten att utforska Europas kulinariska läckerheter är att åka på en rundresa med mat-tema. Det finns gott om företag som erbjuder den här typen av turer, och de sträcker sig från enkla vandringsturer till mer genomarbetade bussturer som tar dig till flera olika destinationer. Hitta mer inspirerande läsning här.

 

Oavsett vilken typ av tur du väljer kommer du garanterat att hitta några underbara ställen att äta på. Om du till exempel är i Paris ska du se till att besöka det berömda bageriet Ladurée. Denna institution har bakat läckra bakverk sedan 1862, och dess macarons anses vara några av de bästa i världen.

 

Om fisk och skaldjur är din grej vill du kolla in några av Italiens fantastiska kuststäder. Ett av de mest populära resmålen är Neapel, där du kan hitta allt från färska fisk- och skaldjurspizzor till delikata bläckfiskrätter.

 

Det finns också gott om resor med vin som tema i hela Europa. Om du är intresserad av att lära dig mer om vinets historia och produktion är en resa med vin-tema ett utmärkt alternativ för dig. Du kan utforska vingårdar i Frankrike, prova viner från hela Italien eller till och med lära dig om traditionella tyska bryggningsmetoder. Hitta mer inspiration här.

 

Oavsett vad du är intresserad av finns det säkert en matresa som passar dig. Så vad väntar du på? Börja planera ditt nästa kulinariska äventyr redan i dag!

 

Några andra fantastiska saker med matresor är möjligheten att träffa nya människor och lära sig om olika kulturer. Du får också se några av Europas vackraste landskap. Läs mer här.

 

Oavsett vad du har för intressen har Europa något för varje matälskare. Så ge dig ut och börja smaka!

Om forfatteren

Otto administrator