Vill du ha en dusch utomhus?

AfOtto

Vill du ha en dusch utomhus?

En dusch utomhus kan vara bra att ha. Den kan du använda före du ska ta ett dopp i poolen eller efter du har ägnat dig åt trädgårdsarbete eller bara för att svalka av dig efter varit i solen. En utedusch kan du ha hemma, vid ditt vanliga hus, i trädgården, eller i din sommarstuga om du äger en sådan.

Om du söker på utedusch på nätet, så kan du få upp en massa alternativ till att bygga din egen. Det kan vara ett bra alternativ. Men det går även att köpa en, som du enkelt kopplar in. Det allra vanligaste alternativet för utomhusduschar, det är den som är soluppvärmd. Den är lättast att installera. Dock finns det även de som kan kopplas med kall och varmvattensystem samt att det även finns uteduschar med gasol.

Smart med en soluppvärmd utedusch

Den soluppvärmda uteduschen är enkel att installera. Oftast så består den av en vattentank, på 20–45 liter.  Denna tank kopplar du bara till din egen vattenslang eller trädgårdsslang. Sedan kommer solen sköta uppvärmningen av vattnet. Se bara till att placera den där det är mycket sol! Du bör även se till att ha den på en plats där vattnet kan rinna undan. Det allra bästa är att ha någon form av avsats så som ett trädäck, en trätrall, eller att gjuta en platta i betong. Runt din dusch kan det även vara bra att sätta upp skärmar eller liknande, eller ställa den bakom buskar.

Hitta en passande utomhusdusch

När du ska köpa dig en dusch att ha ute, fundera på då om det bara är du eller fler som ska använda den och hur ofta. Ju fler ni är, desto större tank kan det vara bra att satsa på att ha. Tänk även på att ta in duschen innan frosten kommer, så att den inte fryser sönder.

Om forfatteren

Otto administrator