Traditionell marknadsföring vs digital marknadsföring

AfOtto

Traditionell marknadsföring vs digital marknadsföring

Det är inte helt enkelt att veta vilken väg du ska välja när det kommer till marknadsföring. Alternativen är oändliga och det är en djungel av produkter där ute. Många bra, många mindre bra. Traditionell marknadsföring i form av det beprövade eller nya marknadsföringskanaler, kanske digitalt? Att fler och fler företag väljer att satsa mer på digital marknadsföring är inget nytt för dom flesta, men vad är egentligen bäst? Digital eller traditionell marknadsföring?

Digital marknadsföring

Det kanske inte är helt lätt att veta vad som är digital marknadsföring. Läs gärna mer på https://www.buzzlemedia.com/. Det handlar som i all marknadsföring att nå kunderna personligen och då är digital marknadsföring verkligen träffsäkert. All marknadsföring som når sin målgrupp genom internet brukar räknas som digital. Alla företag kan använda sig av digital marknadsföring, oavsett storlek eller bransch. Den största anledningen till att denna typ av marknadsföring blir allt viktigare för företag är att deras kunder spenderar mer och mer tid online.

Traditionell marknadsföring

Traditionell marknadsföring är precis som det låter, nämligen beprövad och traditionell. Vi exponeras för den varje dag i tidningar, TV, radio och via direktreklam i posten. Fördelarna är att du kan nå en extremt stor grupp av människor på kort tid. En av nackdelarna är den stora prislappen och det är just därför denna typ av marknadsföring passar bättre för stora företag än mindre. För mindre företag är det viktigare att varje krona spenderas på bästa möjliga sätt. Marknadsföringen måste därför vara mer träffsäker. Vi måste veta vad som kommer ut på andra sidan och framför allt varför. Vilken målgrupp är enklast att omvandla till kunder?

Du väljer

Nu vet du skillnaden mellan digital och traditionell marknadsföring. Det är du som väljer vad som är bäst för dig och ditt företag. Det finns för- och nackdelar med bägge alternativen. Är du osäker vänd dig till en professionell byrå.

 

 

Om forfatteren

Otto administrator