Så väljer du rätt durkslag och sil

AfOtto

Så väljer du rätt durkslag och sil

Durkslag och silar är oumbärliga köksredskap som används för att sila och separera vätskor och fasta ämnen från varandra. Dessa praktiska verktyg är oumbärliga för att tillaga många olika typer av maträtter och kan användas för att avrinning av pasta, skölja grönsaker eller sila såser och buljonger. Nedan följer en närmare titt på vad durkslag och silar är, vad man ska ha dem för och vad man bör tänka på när man ska köpa dem. Det kan vara bra att även satsa på andra smarta köksredskap utöver dessa, som vispar, grytslevar, stekspadar med mera. Allt för att du ska kunna laga mat på smidigt sätt.

Vad är durkslag och silar?

Durkslag och silar är köksredskap som är utformade för att sila bort vätskor och fasta ämnen från varandra. Durkslag består vanligtvis av en metall- eller plastskål med små hål i botten för att låta vätskan rinna igenom medan de fasta ämnena stannar kvar. Silar å andra sidan är vanligtvis tillverkade av finmaskigt metallnät eller tyg och används för att sila bort små partiklar från vätskor eller för att skilja vätskor med olika densitet från varandra.

Vad ska man ha dem för?

Durkslag och silar är oumbärliga köksredskap som kan användas för en mängd olika ändamål. Bland annat är durkslag perfekta för att avrinning av kokt pasta efter tillagning för att bli av med överskottsvatten och förbereda den för att blandas med sås.

Silar kan användas för att skölja och rengöra grönsaker och frukter innan tillagning för att avlägsna smuts och rester.

Både durkslag och silar är användbara för att sila bort fasta ämnen från såser, buljonger och soppor för att få en jämn och len konsistens.

Vad ska man tänka på när man ska köpa?

När du ska köpa durkslag och silar finns det några viktiga faktorer att tänka på. Till exempel material. Durkslag och silar finns i olika material, inklusive rostfritt stål, plast och silikon. Välj ett material som är hållbart och lätt att rengöra.

Tänk även på hur stort durkslag eller sil du behöver baserat på dina matlagningsbehov och utrymmet i ditt kök.

Välj en design som är praktisk och funktionell för dina behov. Tänk på faktorer som handtagens ergonomi och hur lätt det är att hälla vätska från durkslaget eller silen.

 

 

Om forfatteren

Otto administrator