Medicinsk kläder – vad betyder det när kläder är medicinska?

AfOtto

Medicinsk kläder – vad betyder det när kläder är medicinska?

Medicinska arbetskläder är specialiserade kläder som bärs av sjukvårdspersonal under medicinska ingrepp. Vilken typ av arbetskläder som bärs beror på vilken typ av procedur som utförs och vilken skyddsnivå som krävs. I allmänhet är medicinska arbetskläder utformade för att skydda både patienten och vårdpersonalen från infektion och korskontaminering.

 Det är också viktigt att välja arbetskläder som är bekväma att bära och lätta att rengöra. Medicinska arbetskläder måste uppfylla strikta säkerhetsstandarder som fastställts av myndigheter och professionella organisationer. Dessutom är den ofta föremål för regelbunden inspektion och utbyte för att säkerställa att den förblir effektiv.

6 väsentligheter för en läkares uniform

Scrubs: Scrubs är den vanligaste typen av klinikkläder. De är löst sittande, bekväma och lätta att rengöra. Scrubs har vanligtvis korta ärmar och är gjorda av ett lätt tyg som bomull eller polyester. Vissa scrubs har även fickor för att bära små föremål som pennor och papper.

 

Klänningar: Klänningar bärs över scrubs och är vanligtvis gjorda av ett tyngre tyg som polyester eller nylon. Klänningar kan ha långa eller korta ärmar och finns i en mängd olika färger. De är generellt sett dyrare än scrubs och är inte lika lätta att rengöra. Hitta dem genom att besöka webbplatsen här: https://mirteldesign.se/produkt-kategori/vardklader/labbrockar/ 

 

Handskar: Handskar bärs av vårdpersonal för att skydda sina händer från infektion och korskontaminering. Handskar är gjorda av latex, vinyl eller nitril och finns i en mängd olika storlekar.

 

Amningsbyxor : designade för att ge komfort och stöd för läkare som tillbringar långa timmar på fötterna. Medicinska byxor är gjorda av lätta material som andas och hjälper till att hålla dig sval och torr under hela ditt skift.

 

Ey-skydd: viktigt för alla som arbetar i en medicinsk miljö. Oavsett om du är läkare, sjuksköterska eller medicintekniker måste du kunna se tydligt för att kunna utföra ditt jobb effektivt. Det finns en mängd olika typer av medicinska ögonskydd tillgängliga, och den bästa typen för dig beror på dina specifika behov.

 

Skor: en viktig del av att skydda dina fötter från skador. Det finns många olika typer av medicinska skor tillgängliga, alla utformade för att ge olika skyddsnivåer. Till exempel är vissa medicinska skor utformade för att skydda mot halkar och fall, medan andra är specifikt avsedda att skydda mot vassa föremål eller andra potentiellt farliga föremål. Oavsett vilken typ av medicinska skor du behöver är det viktigt att välja ett par som passar bra och ger den nivå av skydd du behöver. 

 

Som sagt tidigare är medicinska arbetskläder designade för att skydda både patienter och vårdpersonal, så vikten av det är omätbar.

Om forfatteren

Otto administrator