Guide till er familjesemester till Österlen, Skåne

AfOtto

Guide till er familjesemester till Österlen, Skåne

På er familjesemester i Skåne, Österlen, finns det massor av saker att göra som kommer att göra er semester minnesvärd. 

Semesterlägenhet på Österlen

Det finns många vackra semesterboenden att välja mellan när ni besöker Österlen. Checka in på ett mysigt Bed and breakfast, eller välj en semesterlägenhet på Österlen om ni vill ha lite mer avskildhet.  

Utforska de vackra stränderna

Ni kan sedan börja med att utforska de vackra stränderna som området har att erbjuda. Sandhammarens strand är ett utmärkt val med sin vidsträckta sandstrand och imponerande sanddyner. Här kan ni bygga sandslott, spela strandvolleyboll eller bara njuta av solen och havet.

Besök Kiviks musteri

Ett annat måste på er lista är att besöka Kiviks musteri. Detta populära resmål ger er möjlighet att lära er om äppelodling och musttillverkning. Ni kan delta i guidade turer, smaka på olika sorters äppelmust och utforska den vackra trädgården. Det är verkligen en unik och lärorik upplevelse för hela familjen.

Upptäck Ales Stenar

Glöm inte att ta er tid att upptäcka Ales Stenar, en imponerande fornlämning som liknar Stonehenge. Stenarna är arrangerade i form av ett skepp och erbjuder en fantastisk utsikt över Östersjön. Detta är en spännande plats att besöka och ger er möjlighet att lära er mer om historien och arkeologin i området.

Tosselilla Sommarland – En dag full av roliga aktiviteter

För en riktigt rolig dag tillsammans kan ni bege er till Tosselilla Sommarland. Denna populära nöjespark har massor av attraktioner för barn i alla åldrar. Här kan ni åka berg- och dalbanor, prova på vattenrutschbanor och delta i olika aktiviteter och spel. Det är verkligen en plats där hela familjen kan ha kul och skapa minnen för livet.

Upptäck charmiga fiskebyar

Österlen är också känt för sina pittoreska fiskebyar. Ta er tid att besöka platser som Kåseberga eller Simrishamn och njut av den avslappnade atmosfären längs hamnpromenaderna. Ni kan prova på fisketur eller avnjuta färsk fisk och skaldjur på någon av de mysiga restaurangerna.

Stenshuvud – Utforska naturen och djurlivet

Ett annat intressant stopp på er resa kan vara Naturum Stenshuvud. Detta naturcenter ligger i Stenshuvuds nationalpark och ger er möjlighet att lära er mer om områdets unika flora och fauna genom interaktiva utställningar och guidade turer. Passa på att ta en promenad i nationalparken och njut av den vackra naturen och den fantastiska utsikten från Stenshuvud, det högsta berget på Österlen.

Konst och kultur 

Slutligen, se till att utforska konst- och kulturscenen i området. Besök konstgallerier och ateljéer i byar som Brantevik och Löderup för att upptäcka lokala konstnärers verk. Ni kan också ta er till Österlens Museum i Simrishamn för att lära er mer om områdets historia och kultur.

Detta är bara ett axplock av alla de spännande saker ni kan göra på er familjesemester i Skåne. Oavsett vilka aktiviteter ni väljer kommer ni att få en fantastisk upplevelse och skapa värdefulla minnen tillsammans.

Om forfatteren

Otto administrator