Greklands 20 bästa öar – perfekta resmål för en prisvärd semester

AfOtto

Greklands 20 bästa öar – perfekta resmål för en prisvärd semester

Upptäck Greklands 20 bästa öar i vår supertips-guide.

Vi presenterar prisvärda resmål och ger dig information om billiga hotell och fantastiska upplevelser som väntar på dig i detta vackra land. 

Grekland är känt för sina fantastiska öar och lockar årligen besökare från hela världen. Med sitt kristallklara vatten, vackra stränder och historiska platser erbjuder Grekland en perfekt kuliss för en minnesvärd semester. Här är vår supertips-guide till Greklands 20 bästa öar.

 1. Kreta – Den största av Greklands öar, Kreta erbjuder allt från underbara stränder till historiska sevärdheter som Knossos palats. 
 2. Santorini – Med sina ikoniska vita hus och blåa kupoler är Santorini en av Greklands mest kända öar. Här kan du njuta av vacker arkitektur, fantastiska solnedgångar och utsikt över det Egeiska havet. 
 3. Mykonos – Känd för sitt livliga nattliv och vackra stränder, Mykonos är en ö som lockar partyglada resenärer från hela världen. 
 4. Rhodos – Med sin imponerande medeltida stad och vackra stränder, är Rhodos en ö som kombinerar historia och avkoppling på ett perfekt sätt. 
 5. Korfu – En grönskande ö med charmiga byar och vackra stränder, Korfu är ett populärt resmål för familjer och naturälskare.
 6. Zakynthos – Känd för sin fantastiska navagio-strand och blåa grottor, Zakynthos är en ö som lockar besökare med sin naturliga skönhet och klara vatten. 
 7. Paros – Med sina traditionella byar och vackra stränder, erbjuder Paros en avkopplande och autentisk upplevelse för besökare. 
 8. Naxos – Med sina vackra stränder och imponerande bergslandskap är Naxos en ö som är något för alla, oavsett om du är intresserad av sol och bad eller vandring och äventyr.
 9. Skiathos – En ö som erbjuder några av de vackraste stränderna i Grekland och ett livligt nattliv, Skiathos är en populär destination för resenärer i alla åldrar.
 10. Milos – Känd för sina dramatiska klippformationer och mångfärgade stränder, Milos är en ö som erbjuder en unik och spektakulär naturupplevelse. 
 11. Hydra – En pittoresk ö utan bilar och med charmiga hamnar, Hydra är perfekt för en avkopplande och romantisk semester.
 12. Samos – Känd för sin grönska och vackra stränder. Samos är en ö som erbjuder en perfekt balans och avkoppling. 
 13. Kos – Med sina långa sandstränder och historiska sevärdheter som Asklepion, erbjuder Kos en mångsidig upplevelse för resenärer.
 14. Lesbos – Känd för sin naturliga skönhet och rika kulturarv, Lesbos är en ö som erbjuder fantastiska stränder och en unik astronomisk scen. 
 15. Ios – En ö som kombinerar vackra stränder med ett livligt nattliv, Ios är en populär destination för ungdomar och festglada resenärer. 
 16. Amorgos –Med sin avlägsna och orörda charm är Amorgos en ö som lockar resenärer som söker lugn och ro, bort från de mer turisttäta områdena. 
 17. Symi – En pittoresk ö med pastellfärgade hus och en charmig hamn, Symi erbjuder en avkopplande atmosfär och en möjlighet att upptäcka det autentiska Grekland. 
 18. Lefkada – Känd för sina vackra stränder och imponerande kilippformationer, Lefkada är en ö som passar både sol- och äventyrsälskare. 
 19. Thassos – Med sin frodiga grönska och kristallklara vatten, erbjuder Thassos en naturlig skönhet som är svår att motstå. 
 20. Folegandros – En lugn och avlägsen ö med imponerande klippformationer och en fantastisk utsikt, Folegandros är ett perfekt resmål för den som vill bort från turiststråken. 

När du planerar din resa till någon av Greklands fantastiska öar, kom ihåg att söka efter billiga hotellalternativ. Genom att jämföra priser, utnyttja erbjudanden och vara flexibel med dina resedatum kan du hitta prisvärda hotell som passar din budget. 

Om du behöver låna 75 000 kr eller samla dina lån inför din resa, finns det flera alternativ att överväga. Du kan ansöka om ett privatlån, men innan du ansöker är det viktigt att du undersöker olika långivare och deras villkor för att hitta den bästa lösningen för dina behov. 

Att upptäcka Greklands 20 bästa öar är en dröm för många resenärer. Med rätt planering, billiga hotell och fantastiska upplevelser kan du njuta av en prisvärd och minnesvärd semester i detta vackra land.

Om forfatteren

Otto administrator