Därför ska du använda ansiktsvatten

AfOtto

Därför ska du använda ansiktsvatten

Det kan verka som ett överflödigt steg i hudvårdsrutinen att använda ansiktsvatten, även kallat för toner. Räcker det inte med en ansiktstvätt och att sedan applicera en ansiktskräm?

Nja, egentligen inte. För att ta hand om din hy på bästa sätt så bör du använda ansiktsvatten direkt efter att du har tvättat huden, innan du applicerar kräm eller serum. Det finns flera anledningar till att detta är att rekommendera, bland annat eftersom ansiktsvattnet ska neutralisera surhetsgraden i huden efter tvätten. Vidare så brukar det trots en ordentlig tvätt finnas kvar små partiklar av smuts och smink i ansiktet och ansiktsvattnet ser till att skölja bort de sista resterna av detta. Titta efter på bomullstussen efter att ha applicerat toner på rengjord hud så ser du själv.

Ansiktsvattnet ger en fräsch känsla och får huden att dra ihop sig utan att bli torr. Det gör den mer mottaglig för efterföljande produkter, till exempel en dagkräm eller nattkräm. De flesta toners har även ingredienser som ska samverka med ansiktstvätten och ansiktskrämen för att få huden jämnare, slätare och ge den mer lyster.

Det kan verka kostsamt att köpa både ansiktstvätt, ansiktsvatten och ansiktskräm men faktum är att du ofta behöver använda mindre mängd än du tror. Tonern medför att du kan applicera mindre av ansiktstvätten och krämen och därmed behöver det inte bli så mycket dyrare i slutändan. När du väl har fått in det i din hudvårdsrutin så är det inte troligt att du vill sluta med det, både på grund av känslan av en helt ren hud och tack vare den långsiktiga effekt det har på din hy.

Hitta ansiktsvatten som passar för din hudtyp

En bra utgångspunkt är att avgöra vilken hudtyp du har och vad som är viktigast att tillföra. Sedan väljer du idealt sett både ansiktsrengöring, toner och kräm ur samma serie eftersom de ofta kompletterar varandra. Att använda en toner ur en annan serie eller ett annat märke är dock i de flesta fall att föredra framför att inte använda något alls. Du kan med gott samvete använda upp de produkter du har även om de inte passar ihop med varandra.

Läs mer och hitta ett ansiktsvatten som passar dig här. Du kan även få hjälp med hudanalys och personliga rekommendationer från hudterapeuter.

Börja med ansiktsvatten redan idag och upplev skillnaden!

Om forfatteren

Otto administrator